Hoe werkt de spoedpost?

Met plotseling opkomende gezondheidsklachten die niet direct levensbedreigend zijn, maar die u wel snel met uw huisarts wilt bespreken kunt u terecht bij uw huisarts. Bijvoorbeeld bij een plotseling ziek kind, een langzaam toenemende benauwdheid of een verdraaide knie.

Op werkdagen belt u overdag (08.00-17.00 uur) uw eigen huisartsenpraktijk. In de avond en nacht, tijdens weekenden en feestdagen belt u de spoedpost.

De triagist, een gediplomeerd doktersassistente, verpleegkundige of medisch student, stelt u een aantal vragen en beoordeelt aan de hand van uw antwoorden de aard en het urgentieniveau van de zorgvraag. Vaak kan de triagist of huisarts u helpen met een telefonisch advies. Het kan ook zijn dat u wordt gevraagd om langs te komen voor een consult. Als het medisch noodzakelijk is komt de huisarts bij u thuis. In levensbedreigende situaties stuurt de triagist direct een ambulance naar u toe.

Bekijk deze video op Vimeo
of accepteer cookies om deze content hier te laden

Alle cookies accepteren


Twijfelt u?

Vindt u het lastig om te bepalen of uw medische vraag kan wachten? Op de website www.thuisarts.nl vindt u veel betrouwbare informatie over gezondheid en ziekten. U kunt deze informatie gebruiken om klachten zelf aan te pakken of om te bepalen of u contact moet opnemen met uw huisarts of de spoedpost.

Laan van Tergooi 2
1212 VG Hilversum

Laan van Tergooi 2
1212 VG Hilversum